СТАНДАРД life

Литиум

КОМПАНИИ

Најголемиот светски производител на батерии го открива движењето на цените на литиумот

Влатко Зорба
Со бумот во развојот на електрични возила и изградба на гигафабрики за литиумски батерии, во кои е во водство компанијата „Тесла“, цените на овој хемиски...