Стандард

Mastercard

КОМПАНИИ

MasterCard се соочува со судски спор вреден 14 милијарди фунти

Влатко Зорба
Специјален суд во Лондон ќе одлучи дали ќе биде усвоена најголемата колективна тужба во историјата на Велика Британија. Ако се оствари, MasterCard ќе мора да...
ТЕХНОЛОГИЈА

Samsung и Mastercard подготвуваат платежна картичка со читач на отпечатоци

Влатко Зорба
Samsung ќе соработува со Mastercard за да создаде картичка со вграден читач на отпечатоци. Технологијата ќе биде слична на картичката за биометриска заштита претставена во...