Таг : милјардери

Компании и пазар

Што прават најбогатите луѓе во светот за време на епидемија?

Влатко Зорба
Милијардерите можеби имаат подобар пристап до тестирање за новиот коронавирус од луѓето кои немаат толку многу пари, но бидејќи властите ширум светот повикуваат на социјална...
Компании и пазар

Богатството на милијардерите е намалено на глобално ниво за 388 милијарди долари

Влатко Зорба
Најбогатите луѓе на светот „осиромашија“ лани поради геополитичките превирања и нестабилни пазари за првпат во изминатите 10 години, според истражувањето на швајцарската банка УБС и...