СТАНДАРД life

министерство

ЕКОНОМИЈА

Нова Фискална стратегија: Стапки на раст над 5% и намалување на невработеноста на 8,6% до 2026

Влатко Зорба
На среден рок, стапките на економски раст ќе надминат 5%, стапката на невработеност ќе се намали на 8,6%, додека стапката на вработеност ќе се искачи...
ЕКОНОМИЈА

Од денеска почнува исплата на правата од социјална заштита за октомври

Берта Китинска
Министерството за труд и социјална политика информира дека од денеска почнува исплатата на правата од социјална заштита за октомври и тоа гарантирана минимална помош ГМП,...