Стандард

наплата

ЕКОНОМИЈА

За 29,5 % повисока наплата кај данокот на додадена вредност во однос на март 2020 година

Влатко Зорба
Управата за јавни приходи во март бележи повисока наплата кај данокот на личен доход и данокот на додадена вредност, а пониска наплата има само кај...
ЕКОНОМИЈА

УЈП нема да доставува решенија за присилна наплата додека траат препораките за коронавирусот

Управата за јавни приходи (УЈП) ги информира даночните обврзници дека нема да доставува решенија за присилна наплата од парични средства по основ на сите даноци...