Стандард

„Номад фудс“

КОМПАНИИ

БИЗНИС ТРАНСАКЦИЈА НА ДЕЦЕНИЈАТА ВО ХРВАТСКА: „Фортенова“ го продаде „Ледо“ за 615 милиони евра

Влатко Зорба
„Фортенова група д.д.“ и „Номад Фудс Лимитид“ потпишаа купо-продажен договор за Бизнис групата за замрзната храна, која се состои од компаниите „Ледо плус д.о.о.“, „Ледо...
КОМПАНИИ

„Номад фудс“ близу до преземање на „Фриком“ и „Ледо“

Влатко Зорба
По завршувањето на сеопфатната деловна анализа на „Ледо плус“, „Ледо Читлук“ и „Фриком“, кои заедно со неколку помали филијали ја сочинуваат деловната област замрзната храна,...