СТАНДАРД life

Облак

ТЕХНОЛОГИЈА

Податоците на 100 милиони корисници на Андроид се загрозени поради неправилна синхронизација на „облакот“

Истражувачите од „Check Point Software Technologies Ltd“ соопштија дека инцидентот вклучува 23 популарни апликации кои ги загрозуваат личните податоци на корисниците преку внатрешните ресурси на...
ЕКОНОМИЈА

ТЕЛЕЛИНК БИЗНИС СЕРВИСИС ќе го снабди АЕК со платформа за хибриден облак во договор вреден над милион евра

Влатко Зорба
Друштвото за професионални и консултантски услуги ТЕЛЕЛИНК БИЗНИС СЕРВИСИС ДООЕЛ Скопје ќе добие 64,881,609 денари или 1,054,986 евра за да изработи хардверска платформа за хибриден...