СТАНДАРД life

Океан

ТЕХНОЛОГИЈА

Оптичките кабли на „Гугл“ на дното на океанот помагаат во откривање на земјотреси и цунами

Влатко Зорба
Придружниот сообраќај, кој постојано се одвива преку мрежите на прекуконтинентални телекомуникациски кабли, открија бури, но и земјотреси. Овој пристап не бара нова инфраструктура или инструменти,...