Стандард

Оперативна добивка

ЕКОНОМИЈА

Лотарија со 40% помала оперативна добивка во 2020 година

Влатко Зорба
Лотарија на Македонија соопшти дека минатата година оствариле позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот консолидиран Биланс на успех во износ 6.501 илјади денари, што претставува...
ЕКОНОМИЈА

Жито Лукс: Оперативната добивка зголемена за 118%

Влатко Зорба
Во периодот јануари-декември 2020 година, Жито Лукс АД Скопје ја претвори загубата од работењето во 2019, во профит, соопштија од компанијата. Добивката пред одданочување за...