СТАНДАРД life

намалување

ЕКОНОМИЈА

Лотарија со 40% помала оперативна добивка во 2020 година

Влатко Зорба
Лотарија на Македонија соопшти дека минатата година оствариле позитивен финансиски резултат искажан во неревидираниот консолидиран Биланс на успех во износ 6.501 илјади денари, што претставува...
ЕКОНОМИЈА

Против предлогот за намалување на платите реагираше и Синдикатот на вработените на УКИМ

Stefanija Kuzmanovska
Против предлогот за намалување на платите денеска реагираше и Синдикатот на вработените на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје. Оттаму посочуваат дека платите на...
ЕКОНОМИЈА

Од Комората на сметководители бараат намалување на даночната стапка на сметководствените услуги

Stefanija Kuzmanovska
Да се намали даночната стапка на сметководствените услуги зашто во спротивно ќе нема кој да книжи и да поднесува завршни сметки, велат од Комората на...