СТАНДАРД life

Сметководители

ЕКОНОМИЈА

Андреева: Потребно е системско поместување на роковите за финансиски извештаи по примерот на европските земји

Влатко Зорба
Сметководството е врската меѓу стопанството и институциите, а од неговото непречено извршување зависат сите економски процеси. Анкетата што ја направи Комората на сметководители меѓу своите...
ЕКОНОМИЈА

Сметководителите не издејствуваа нов рок за даночните пријави, за утре закажан протест пред Влада

Влатко Зорба
Групата на сметководители и овластени на сметководители, денес ја информираше јавноста за протестот кој е закажан за утре во 12 часот пред Владата на С.Македонија....
КОМПАНИИ

Комората на сметководители при ССК обезбеди дигитален пулт за превенција од Ковид 19

msp-admin
Комората на сметководители на Македонија при Сојузот на стопански комори, денес обезбеди дигитален пулт за бесконтактно мерење на температура и за дезинфекција за Институтот по...
ЕКОНОМИЈАКОМПАНИИ

Сметководителите предупредуваат: Без системски решенија ќе следат големи проблеми

Комората на сметководители на Македонија, ја презентираше моменталната финансиска состојба во стопанството погодено од вирусната инфекција Ковид19. Сметководството, како дејност има големи обврски и одговорности...
ЕКОНОМИЈА

Од Комората на сметководители бараат намалување на даночната стапка на сметководствените услуги

Stefanija Kuzmanovska
Да се намали даночната стапка на сметководствените услуги зашто во спротивно ќе нема кој да книжи и да поднесува завршни сметки, велат од Комората на...
ЕКОНОМИЈА

Сметководителите на удар од отсуство на комуникација во државните институции

Влатко Зорба
Подигнување на прагот на ослободување од царина за пратки од 45 евра на 90 евра, ставање во функција на Регистарот на вистински сопственици како законска...