ЕКОНОМИЈА

Од Комората на сметководители бараат намалување на даночната стапка на сметководствените услуги

Да се намали даночната стапка на сметководствените услуги зашто во спротивно ќе нема кој да книжи и да поднесува завршни сметки, велат од Комората на сметокводители при Сојузот на стопански комори (ССК).

Комората денеска на прес – конференција детално ќе го образложи ова барање, но и, како што најавува, ќе ги соопшти останатите проблеми со кои се соочува фелата поради нефунционалниот систем.

Кохезијата на сите чинители е многу битно за непречено функционирање на даночниот систем, смета Комората. Дополнува и дека од голема важност е и деблокадата на работењето на Институтот на сметководители и овластени сметководители со цел унапредување на професијата.

Поврзани вести

Влада: Податоците за раст на индустриското производство што ги објави ДЗС се потврда за стабилниот и одржлив раст на земјава

Maja_Serafimova

Ангеловска-Бежоска на 43. средба на Клубот на гувернерите

Јакнење на институционалниот капацитет на Народната банка твининг проект финансиран од ЕУ

Maja_Serafimova

УЈП: Почна исплатата на парите од скенираните фискални сметки

Бектеши: Оваа недела ќе биде објавен огласот за вградување плински уреди во возилата

Maja_Serafimova

Ангеловска во посета на Општина Ѓорче Петров

Stefanija Kuzmanovska