Таг : УКИМ

Политика

ДКСК: Со иницијативата за формирање синдикати на УКИМ и УКЛО, ректорите ги прекршиле начелата за законитост и интегритет

Влатко Зорба
Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) укажува дека со иницијативата за формирање синдикати на универзитетите Св.Кирил и Метидиј (УКИМ) и Св. Климент Охридски (УКЛО)...
МАКЕДОНИЈА

Јанкуловски со реакција: Стевановиќ го нарушува мојот и угледот на целиот Универзитет

Влатко Зорба
„Мојата обврска како Ректор на најголемиот Универзитет беше да ја споделам информацијата која потекна од Министерството за образование и наука за ветеното зголемување на платите...
МАКЕДОНИЈА

АНБ и УКИМ ќе потпишат Меморандум за соработка

Stefanija Kuzmanovska
Агенцијата за национална безбедност и Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, денеска ќе потпишат Меморандум за соработка, кој според УКИМ претставува унапредување на меѓусебна...
Компании и пазар

ОКТА додели стипендии на 10 студенти на УКИМ

Влатко Зорба
Десет студенти на УКИМ денеска ги потпишаа договорите со ОКТА, со кои добиваат целосни стипендии за постдипломски студии. Компанијата трета година по ред стипендира студенти...
Компании и пазар

Бизнис Акцелераторот УКИМ домаќин на лабораторијата за иновации на Дојче Телеком од Германија

Влатко Зорба
Бизнис Акцелераторот УКИМ ја зајакнува регионалната поврзаност со клучните актери од Европа и беше домаќин на Лабoраторијата за иновации на Дојче телеком од Германија (Т-лабс),...
МАКЕДОНИЈА

Бизнис акцелераторот УКИМ и ФИТР домаќини на индустрискиот акцелератор „Колектор дигитал“ од Словенија

Влатко Зорба
Бизнис Акцелераторот УКИМ ја зајакнува регионалната поврзаност со клучните актери од Балканот и затоа беше домаќин на индустрискиот акцелератор Колектор Дигитал од Словенија. На настанот...