Таг : Окта

Компании и пазар

ОКТА додели стипендии за постдипломски студии на УКИМ

Влатко Зорба
ОКТА преку својата програма за стипендирање, и во време на криза и големи предизвици, продолжи со поддршка на образованието и на новите генерации во државата....
Компании и пазар

ОКТА: Позитивни оперативни резултати и ефикасно управување со залихите во значително влошени услови на пазарот на горива

Влатко Зорба
Долготрајните ефекти од сè уште актуелната криза предизвикана од COVID–19, што доведе до значително намалување на глобалните економски активности во последните неколку месеци, продолжија да...
Компании и пазар

ОКТА со донација на лаптопи и заштитни маски ќе го поддржи образовниот процес во Општина Илинден

Влатко Зорба
ОКТА донираше 30 лаптоп компјутери и 10.000 заштитни маски, со цел да се помогне непреченото одвивање на наставата во основните училишта на територијата на Општина...
Компании и пазар

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

Влатко Зорба
ОКТА АД – Скопје и Меѓународното училиште НОВА преку меѓусебна соработка пуштија во употреба две фотоволтаични централи, поставени на покривот на двете згради на училиштето....
Компании и пазар

ОКТА ќе додели стипендии за втор циклус студии на студенти на УКИМ

Влатко Зорба
ОКТА четврта година по ред ќе додели целосни стипендии за постдипломски студии на студентите на УКИМ. Компанијата потпиша Меморандум за соработка со Универзитетот „Св. Кирил...
Компании и пазар

Профитот на ОКТА во вториот квартал со знаци на закрепнување

Stefanija Kuzmanovska
Актуелната пандемија на КОВИД – 19 стави на тест многу бизниси ширум светот, вклучувајќи ја и нафтената индустрија. Со оглед на воведувањето рестриктивни мерки од...
Компании и пазар

ОКТА донираше пречистувачи на воздух на Детската клиника во Скопје

Влатко Зорба
Компанијата ОКТА заедно со своите вработени донираше пречистувачи на воздух на Клиниката за детски болести во Скопје преку организирање еко акција за собирање електричен и...
Компании и пазар

ОКТА успеа да ја задржи својата стабилна финансиска позиција и покрај корона-кризата

ОКТА ја започна 2020 година со одлични достигнувања на продажните количини на двата пазари на кои делува, но претрпе неповолни ефекти од падот на меѓународните...
Компании и пазар

Донација на OKTA од 50.000 евра за Министерството за здравство

Влатко Зорба
ОКТА преку донација на медицинска опрема во вредност од 50.000 евра ќе го поддржи здравствениот систем во справувањето со епидемијата предизвикана од вирусот САРС-КоВ-2. Компанијата...
Компании и пазар

Заштитни маски и ракавици за посетителите на бензинските станици со брендот ОКТА во Скопје

Влатко Зорба
Сите посетители на бензинските станици со брендот ОКТА во Карпош 3, Аеродром, Ново Лисиче, Автокоманда, на автопатот Скопје – Тетово (после првата наплатна рампа) и...