СТАНДАРД life

Жито Лукс

КОМПАНИИ

Жито Лукс инвестира во модернизација на производната линија

Влатко Зорба
Жито Лукс реализира нова инвестиција во фабриката за производство на леб. Компанијата инсталираше нова, современа технолошка опрема за пакување на тост лебовите на парчиња. Целта...
ЕКОНОМИЈА

Жито Лукс: Оперативната добивка зголемена за 118%

Влатко Зорба
Во периодот јануари-декември 2020 година, Жито Лукс АД Скопје ја претвори загубата од работењето во 2019, во профит, соопштија од компанијата. Добивката пред одданочување за...
ЕКОНОМИЈА

Промена во органите на управување на Жито Лукс

Влатко Зорба
Со Решение од Централниот регистaр на 28/01/2021 година е спроведен упис на промени во органите на управување на Жито Лукс АД Скопје. „Г-ѓа Катерина Давидовска...
КОМПАНИИ

Жито Лукс ќе донира производи во Народната кујна во Шуто Оризари

msp-admin
Со донација од брашно и леб, Жито Лукс ќе го помага работењето на Народната кујна што денеска се отвори во Шуто Оризари. Компанијата Жито Лукс...
КОМПАНИИ

Жито Лукс во донаторска акција за Институтот Козле

msp-admin
Жито Лукс во соработка со Тинекс Маркетите ќе реализира хуманитарна акција наменета за потребите на Институтот за белодробни заболувања кај децата – Козле, во Скопје....
КОМПАНИИ

Жито Лукс со донација за Црвен крст го одбележува Светскиот ден за борба против гладот

msp-admin
Со донација на свои производи на Црвениот крст Скопје, Жито Лукс го одбележува Светскиот ден за борба против гладот. Компанијата донира производи од своето портфолио,...
КОМПАНИИ

Жито Лукс ќе инвестира во модернизирање на производството

msp-admin
Најголемиот производител на леб и брашно во државата Жито Лукс во процес е на имплементација на голема инвестиција односно модернизирање на производството што подразбира целосна...
КОМПАНИИ

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство доби донација од „Жито Лукс“

msp-admin
Денеска, Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство доби донација од компанијата „Жито Лукс“. Донирани беа производи кои се дел од асортиманот на...
КОМПАНИИ

Донирани леб, брашно и колачи на еднородителски семејства

msp-admin
Леб, брашно и колачи добија еднородителските семејства кои се членови на Здружението „Една може“. Станува збор за донација од компанијата „Жито Лукс“. Претседателот на Здружението,...
КОМПАНИИ

Жито Лукс со донации за социјално загрозените семејства

msp-admin
Во овие тешки времиња на криза, предизвикана од пандемијата на COVID-19, Жито Лукс продолжува да донира на здруженија кои им помагаат на социјално загрозени семејства,...