Стандард

Петрески

ЕКОНОМИЈА

Петрески: Економската дипломатија е клучна за домашните извозни компании да се прошират на други пазари

Влатко Зорба
„Фајненс тинк”: Намалувањето на царините за клучни инпути ќе влијае на зголемување на инвестициите до 25 проценти Од Институтот за економски истражувања и политики „Фајненс...
ПРЕТПРИЕМАЧ

Петрески: Владата да не брза со петти пакет антикризни мерки во услови кога реализацијата на четвртиот пакет не е потполна

Влатко Зорба
Владата да не брза со петти пакет антикризни мерки во услови кога реализацијата на четвртиот пакет не е потполна, вели Благица Петрески од институтот „Finance...