СТАНДАРД life

Пластика

ЕКОНОМИЈА

G&O Waste Solution: Не третираме отпад, рециклираме пластика и ја извезуваме надвор од државата

Влатко Зорба
По невистините и неточни наводи дадени во изјавата од градоначалникот на Гевгелија Сашо Поцков и официјалното соопштение од Општина Гевгелија, би сакале да ја информираме...
КОМПАНИИ

Nestle повлекуваат 350.000 килограми сендвичи, се сомнева дека содржат стакло и пластика

Влатко Зорба
Nestle повлекува скоро 350.000 килограми замрзнати сендвичи. Причината е што постои можност тие да содржат парчиња стакло и пластика, објави Службата за безбедност на храна...