Стандард

Риши Сунак

КОМПАНИИ

На кого влијае драстичното зголемување на даноците на претпријатијата во Британија?

Влатко Зорба
Британскиот министер за финансии, Риши Сунак, најави зголемување на данокот на добивка за 25% во април 2023 година, со цел владата да ги поврати јавните...