Таг : Роберт Поповски

ЕКОНОМИЈА

Сите трансакции од државниот буџет од денеска може да ги види јавноста преку „Отворени финансии“

Реализацијата на буџетот по институции, најголеми даватели и приматели на финансии се можностите кои ги нуди новата владина алатка „Отворени финансии“, која на прес конференција...
МАКЕДОНИЈА

Поповски: Лажните вести се новото оружје за масовно уништување

user3
Справувањето со се поголемиот број лажни вести и дезинформации што се појавуваат во Интернет просторот, потребата од лиценцирање на новинари и медиуми, потребата од саморегулација...