СТАНДАРД life

Зоран Заев

ЕКОНОМИЈА

Заев: Користењето на ОИЕ и замена на јагленот со гас е еден од најважните стратешки интереси

Влатко Зорба
„Користењето на обновливите извори на енергија и замена на јагленот со гас е еден од нашите најважни стратешки интереси. Во таа насока развивме сериозен енергетски...
ЕКОНОМИЈА

Заев: Стабилна е финансиската состојба во државата, а и земјата е совентна и финансиски ликвидна

Ангела Веселиновска
Стабилна е финансиската состојба во државата, а и земјата е совентна и финансиски ликвидна. Подготвена е и натаму да развива мерки за граѓаните, посочи денес...
ЕКОНОМИЈА

Премиерот Заев во посета на „Свислион“: Ова е една од многуте успешни економски приказни

Ангела Веселиновска
Премиерот, Зоран Заев заедно со градоначалникот на Ресен, Живко Гошаревски, беа во посета на фабриката „Свислион“ во Ресен. Заев посочи дека нему му е особено...
ЕКОНОМИЈА

Заев оствари средба со Стопанската комора и Асоцијацијата на странски компании

Ангела Веселиновска
Премиерот, Зоран Заев и владиниот економски тим одржаа онлајн состанок со претседателот на Стопанската комора на Македонија Бранко Азески и со Асоцијацијата на странски компании...
ЕКОНОМИЈА

Заев: Посветени сме на доброто управување што е основа за одржлив економски раст

Ангела Веселиновска
Премиерот, Зоран Заев во рамки на претседавањето со Националниот инвестициски комитет се обрати и ја потенцираше важноста од имплементацијата на проектите кои се предвидени во...
ЕКОНОМИЈА

Заев: Стартува помошта предвидена со четвртиот пакет економски мерки

Преку фејсбук статус, премиерот Зоран Заев ја најави реализацијата на четвртиот пакет мерки, наменет за поддршка на граѓаните и стопанствениците. Мерките ќе создржат даночни ослободувања...
ЕКОНОМИЈА

Заев: Банките нема да наплаќаат рати за кредити на граѓаните и погодените фирми до јуни

msp-admin
Претседателите и членовите на комисиите, на советите нема да земаат надоместок за месеците април и мај, ова не е време за екстра надоместоци. Заштедите кои...
ЕКОНОМИЈА

Заев: Администрацијата на минимална плата, освен полицијата, лекарите и армијата

msp-admin
Месечна плата во висина од 50% од просечната плата за работникот за граѓаните кои останале без работа поради кризата од коронавирусот е една од мерките...
ЕКОНОМИЈА

Заев: Предлог до владата, државата да исплаќа минимални плати за април и мај за сите погодени од корона кризата

msp-admin
Имаме добра економска подлога да се справивме со економската криза од коронавирусот поради политиките преземени во последните 2,5 години, рече лидерот на СДСМ, Зоран Заев....
ЕКОНОМИЈА

Заев: Имаме желба и не е невозможно да постигнеме економски раст од осум, па и десет отсто

Имаме желба и не е невозможно да постигнеме економски раст од осум, па и десет отсто. Минатата, 2019 година ќе ја заокружиме со раст од...