Таг : економски мерки

Анализи

Треба да бидеме подготвени за подолга криза и нови економски мерки

Stefanija Kuzmanovska
Регулаторите се подготвуваат за бурен квартал со зголемувањето на кризата со „КОВИД-19“. Но, што ако пандемијата продолжи повеќе од еден квартал? Лоренс Бун, главен економист...
ЕКОНОМИЈА

Заев: Администрацијата на минимална плата, освен полицијата, лекарите и армијата

Месечна плата во висина од 50% од просечната плата за работникот за граѓаните кои останале без работа поради кризата од коронавирусот е една од мерките...
ЕКОНОМИЈА

Царовска: Реструктурирањето на кредитите не е само за фирмите, туку и за граѓаните

Во постојана комуникација сме со Синдикатот и коморите. Како што тече периодот се гледа дека во економијата ќе има поодложени ефекти. Мерките кои што ги...
МАКЕДОНИЈА

Заев: Економските мерки ќе бидат на располагање идната недела

Финансиската криза ја пречекавме стабилно и мислам дека ќе ја пребродиме многу подобро од некои наши соседни земји. „Еден дел од компаниите може да влезат...