Таг : Фирми

МАКЕДОНИЈА

Фирмите ќе даваат пропусници за вработените кои ќе одат на работа за време на полицискиот час

Сите компании чии вработени имаат пореба да се движат додека трае полицискиот час, ќе им се издаваат пропусници од страна на самите компании, појасни минситерот...
ЕКОНОМИЈА

Заев: Банките нема да наплаќаат рати за кредити на граѓаните и погодените фирми до јуни

Претседателите и членовите на комисиите, на советите нема да земаат надоместок за месеците април и мај, ова не е време за екстра надоместоци. Заштедите кои...
ЕКОНОМИЈА

Ангеловска: Следува ослободување на аконотации од данокот на добивка

Секоја земја во своите можности се справува со предизвикот од коронавирусот. Ние сме мала економија и оваа сериозна состојба треба да ја сфатиме внимателно и...
ЕКОНОМИЈА

Трудовиот инспекторат не дава информации на Хелсиншкиот комитет дали ги провериле фирмите што не исплаќаат К-15

Александар Тодески
Државниот инспекторат за труд не дава одговор на Хелсиншкиот комитет за случаите кои им ги пријавиле, а во врска со неисплатен годишен регрес на вработени...
ЕКОНОМИЈА

Вработени пријавувале неисплатен регрес, трудовиот инспекторат ќе врши инспекциски надзор во Бапал и Стед Комерц

Вработени во фирмите Бапал Благој и Стед Комерц, комапнии кои ги добија тендерите за чистење и тековно одржување пријавиле дека не добиле К-15, откако Локално...
Компании и пазар

Ангеловска: Во првите 16 дена од јануари е извршен поврат на ДДВ кон фирмите во износ од 15 милиони евра.

Влатко Зорба
Во првите 16 дена од јануари оваа година е извршен поврат на ДДВ кон фирмите во износ од 926 милиони денари или 15 милиони евра....
МАКЕДОНИЈА

Спасовски: МВР влезе во неколку фирми да се изврши контрола и проверка на сите факти

Ивана Рамаданова
По наредба од надлежниот суд и од обвинител, МВР денеска влезе во неколку фирми, со цел да се изврши контрола, проверка на сите факти, аргументи...
ЕКОНОМИЈА

СКСЗМ прогласи „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Ивана Рамаданова
Компанијата „Варадар Доломит“ е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ), а меѓу најдобрите...