Таг : Фирми

Компании и пазар

Ангеловска: Во првите 16 дена од јануари е извршен поврат на ДДВ кон фирмите во износ од 15 милиони евра.

Влатко Зорба
Во првите 16 дена од јануари оваа година е извршен поврат на ДДВ кон фирмите во износ од 926 милиони денари или 15 милиони евра....
МАКЕДОНИЈА

Спасовски: МВР влезе во неколку фирми да се изврши контрола и проверка на сите факти

Ивана Рамаданова
По наредба од надлежниот суд и од обвинител, МВР денеска влезе во неколку фирми, со цел да се изврши контрола, проверка на сите факти, аргументи...
ЕКОНОМИЈА

СКСЗМ прогласи „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Ивана Рамаданова
Компанијата „Варадар Доломит“ е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ), а меѓу најдобрите...