Таг : Поврат

Компании и пазар

Ангеловска: Во првите 16 дена од јануари е извршен поврат на ДДВ кон фирмите во износ од 15 милиони евра.

Влатко Зорба
Во првите 16 дена од јануари оваа година е извршен поврат на ДДВ кон фирмите во износ од 926 милиони денари или 15 милиони евра....
МАКЕДОНИЈА

Во февруари ќе бидат исплатени 3,8 милиони евра од поврат на ДДВ

Влатко Зорба
На граѓаните за второто тримесечие од почетокот на мерката поврат на ДДВ ќе им биде исплатен поврат во износ од 233.176.601 денари (3.791.000 евра), информира...
Политика

Колемишевски: Со „Мој ДДВ“ вративме 6.9 милиони евра кај граѓаните (ВИДЕО)

Влатко Зорба
„Реализација на мерката Мој ДДВ, преку која 15% од данокот на додадена вредност кој го плаќаат граѓаните, се враќа назад во нивниот буџет, дава одлични...
Политика

Ангеловска за „МојДДВ“: Исплатени 21 милион денари на над 16 илјади граѓани

Влатко Зорба
Шеснаесет илјади и 600 граѓани веќе ги добија средствата од мерката МојДДВ. На нивните сметки државата префрли околу 21 милион денари. Ова го соопшти денеска...
Политика

Лукаевска: Имаме пораст на поврат на ДДВ за 43 отсто во однос на 2016 година

Влатко Зорба
„Парите ги враќаме назад кај граѓаните. Од први декември почнуваме со повратот на Мој ДДВ, со што околу 3 милиони евра влегуваат назад на сметките...
Компании и пазар

„МојДДВ“ во вториот квартал: Кај граѓаните се враќаат 5 милиони евра

Влатко Зорба
Во вториот квартал од „МојДДВ“ кој стартуваше на 01.10.2019 заклучно со 14.11.2019 скенирани се 12,935,870 сметки, од нив е остварен промет 6,221,525,720 денари и вкупен...
ЕКОНОМИЈА

Лукаревска: Повратот на ДДВ е навремен и неселективен и обезбедува повеќе пари кај граѓаните

Maja_Serafimova
СДСМ е на правиот пат, кој не води кон европски вредности, патот кој не води да ги враќаме парите кај граѓаните, патот за враќање на...
Политика

Јанчев: Повратот од „МојДДВ“ ќе го донирам во хуманитарни цели

Влатко Зорба
Градоначалникот на Општина Кавадарци, Митко Јанчев денеска соопшти дека повратот којшто го остварува преку мерката „МојДДВ“ ќе го донира во хуманитарни цели....