СТАНДАРД life

центар

ЕКОНОМИЈА

Богдановиќ: Со новите ДУП-ови во Центар зачувани се над 13.000 метри квадратни парковско зеленило

Влатко Зорба
На продолжението на 59-тата седница. советниците од Совветот на Општина Центар гласаа за донесувањето на Деталниот урбанистички план Градска четврт Ц 04 – Дом на...
ЕКОНОМИЈА

Битиќи на отворањето на OECD центарот во Истанбул: Преку подобри економски политики заеднички да креираме општества со поголема благосостојба

Влатко Зорба
„Се чувствувам оптимист во врска со агендата на Организацијата за економска соработка и развој (OECD) која вклучува интензивен и одржлив пристап кон инклузивно закрепнувањето од...
ЕКОНОМИЈАКОМПАНИИ

Скопје ќе добие нов центар за логистички услуги, се отвораат 90 работни места

Стартуваше изградбата на нов модерен логистички центар на компанијата „Дени Интернационал“, инвестиција од 4,5 милиони евра која треба да обезбеди нови 80 до 90 работни...
КОМПАНИИ

Скопски Центар е општина со најмногу микро, мали и средни компании во земјава

msp-admin
Скопски Центар е општина со најмногу микро, мали и средни компании во земјава, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. Меѓу петте општини со најголем...
КОМПАНИИ

CELTA центарот на ИБУ стана дел од Кембриџ за сертифицирање наставници по англиски јазик

msp-admin
CELTA центарот при Меѓународниот Балкански Универзитет стана овластен центар во Република Северна Македонија од Cambridge Assessment English, дел од Универзитетот во Кембриџ, за сертифицирање предавачи...