СТАНДАРД life

ОЕЦД

ЕКОНОМИЈА

Бесими и Техада потпишаа усогласување на Спогодбата одбегнување на двојно оданочување со Швајцарија со ОЕЦД конвенцијата

Министерот за финансии Фатмир Бесими и амбасадорката на Швајцарија во земјава Сибил Зутер Техада го потпишаа Протоколот за усогласување на Спогодбата меѓу Република Северна Македонија...
КОМПАНИИ

ОЕЦД ја зголеми проценката за глобалниот раст за 2021 и 2022 година

Влатко Зорба
Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД) ја зголеми прогнозата за глобалниот раст за оваа и следната година, повикувајќи се на подобрени економски перспективи како...
ЕКОНОМИЈА

Битиќи на отворањето на OECD центарот во Истанбул: Преку подобри економски политики заеднички да креираме општества со поголема благосостојба

Влатко Зорба
„Се чувствувам оптимист во врска со агендата на Организацијата за економска соработка и развој (OECD) која вклучува интензивен и одржлив пристап кон инклузивно закрепнувањето од...