Таг : Битиќи

Политика

Битиќи објасни како функционира „Викенд без ДДВ“

„Има мерки во кои што ние таргетираме многу поголема бројка. На пример, само една од толку озборуваната мерка „Викенд без ДДВ“, која што сите различно...
ЕКОНОМИЈА

Битиќи: Средствата од КОВИД акцизата ќе се искористат за поддршка на стопанството, здравстениот систем и полицијата

Берта Китинска
Сегашното благо покачување на цената е оправдано бидејќи доаѓа во период кога се бориме со пандемијата КОВИД 19 . Зголемувањето на акцизата е привремена мерка...
Политика

Битиќи: Прераспределени се над 6,5 милијарди денари за реализација на економските мерки (ВИДЕО)

Влатко Зорба
„Мерките што Владата ги презема за справување со штетните последици врз економијата се навремени, сеопфатни и насочени кон оние кои се најпогодени од кризата со...
Политика

Битиќи: ВМРО-ДПМНЕ излезе со сет мерки кои се селективни и носат помалку пари во стопанството (ВИДЕО)

Влатко Зорба
„Политиките и мерките на СДСМ за изминатите две и пол години многупати се докажаа како реални и исправни, затоа што за нас сите граѓани се...
Политика

Битиќи: Партијата која велеше дека имаме работна сила поевтина и од Африка, денеска кажува дека помош од 14.500 денари месечно е недоволна

Влатко Зорба
„Најпрво ги субвенцонираме погодените компании со 50 отсто од придонесите за вработените, а дополнително дадовме и кредитни линии со 0 отсто каматна стапка, кои треба...