Стандард

Западен Балкан

КОМПАНИИ

Брегу: Заедничкиот регионален пазар доби широко признание и поддршка

Генералниот секретар на Советот за регионална соработка (РЦЦ), Мајлинда Брегу, денес изјави дека напорите што регионот ги вложува во реформската агенда за Заедничкиот регионален пазар...
ЕКОНОМИЈА

ИДУЕП: ЕУ ја поддржува дигиталната трансформација на земјите од Западен Балкан

Влатко Зорба
Еден од четирите приоритети на Економскиот и инвестициски план за Западен Балкан (ЕИП) ќе биде поддршка на дигиталната трансформација на Западен Балкан и зајакнување на...
ЕКОНОМИЈА

Туризмот како клучен стратешки сектор за економско закрепнување на Западен Балкан

Влатко Зорба
Министрите и претставниците на владите на шесте земји од Западен Балкан ја поддржаа Декларацијата од Тирана за помош на обновување и раст на одржливиот туризам...
ЕКОНОМИЈА

МФЦ лансира платформа за вмрежување на компании од Западен Балкан

Влатко Зорба
Меѓународната финансиска корпорација (МФЦ) ќе лансира дигитална платформа за вмрежување на компании од Западен Балкан со цел создавање нови работни места и економско закрепнување на...
АНАЛИЗИ

Како Западен Балкан може да стане голем играч на пазарот за автомобили?

Влатко Зорба
Автомобилската индустрија во Европа е сериозно погодена од кризата, но сепак може да биде можност за автомобилски компании да растат на пазарите во развој, вклучувајќи...
КОМПАНИИ

Брегу: Повеќе претприемачки и работнички можат да го зголемат БДП на Западен Балкан (ВИДЕО)

Влатко Зорба
Генералниот секретар на Советот за регионална соработка (RCC), Мајлинда Брегу, изјави денес дека повеќе претприемачки и работнички можат да го зголемат БДП на Западен Балкан...
ЕКОНОМИЈА

Западен Балкан може да заштеди и до 800 милиони евра со Зелените коридори

Влатко Зорба
Осумдесет проценти од сите камиони користеле Зелени коридори и речиси половина од милион камиони имале корист од приоритетниот премин и поедноставените процедури во 2020 година,...
КОМПАНИИ

По одлуката на Косово, БЕСПЛАТЕН РОАМИНГ на Западен Балкан од 1 јули

Влатко Зорба
Од 1 јули 2021 година, граѓаните на Косово за време на нивниот престој во една од земјите на Западен Балкан, бесплатно ќе ја користат услугата...
КОМПАНИИ

Брегу: Западен Балкан без роаминг од 1 јули е чекор кон намалување на цените на роаминг со ЕУ

Влатко Зорба
Генералниот секретар на Советот за регионална соработка (РЦЦ), Мајлинда Брегу, оцени дека укинувањето на роамингот на Западен Балкан на 1 јули годинава претставува чекор поблиску...
error: Превземањето на содржина без дозвола од авторот е дело казниво со закон!!!