Таг : ДУП

МАКЕДОНИЈА

Општина Карпош ќе поднесе кривична пријава против лицето кое на јавната расправа за Трнодол го нападна нивниот службеник

Александар Тодески
Општина Карпош подготвува кривична пријава против лицето кое во вторникот физички нападна правник од секоторт за урбанизам во обидот да започне јавната расправа за ДУП-от...
Политика

Општина Карпош: Иако сите клучни забелешки на граѓаните беа прифатени, одредена група свесно мораше да измислува нови населби

Влатко Зорба
„Веќе две години Општина Карпош воспостави нов принцип во носењето на деталните урбанистички планови. Од општина која беше жртва на урбаната мафија каде се носеа...
МАКЕДОНИЈА

Богоев: Лажните вести доведоа до конфликтот при јавната расправа за Трнодол

Александар Тодески
Урбаната заедница „Кузман Јосифовски-Питу“ во Општина Карпош од место каде што требаше да се одржи Јавна расправа за ДУП-от во делот кај Трнодол се претвори...
МАКЕДОНИЈА

Одложена расправата за ДУП-от, лица кои не биле од Трнодол провоцирале на јавната презентација

Влатко Зорба
Jавната презентација на ДУП-от во Карпош за делот кај Трнодол е одложена откако настана тепачка помеѓу насобраните граѓани. Луѓето тврдат дека имало лица кои не...
МАКЕДОНИЈА

Teпачка во салата во која се презентира ДУП-от кој го спорат жителите на Трнодол

Влатко Зорба
Медиумите останаа надвор откако настана тепачка во салата во која се презентира ДУП-от кој го спорат жителите на Трнодол. По спречениот поголем инцидент, граѓаните се...
МАКЕДОНИЈА

Богоев одново ќе ја презентира јавната анкета за предложениот ДУП за Трнодол

Александар Тодески
Денеска во 15:30 часот во просториите на УЗ „Кузман Јосифовски Питу“ ќе се одржи новата јавна презентација по претходно направената јавна анкета за предложениот Детален...
МАКЕДОНИЈА

Богановиќ: Државното земјиште во Пролет ќе биде зеленило, ќе направиме и градинка

Државното земјиште кое било предвидено за градба во општина Центар ќе се пренамени во зеленило. Ова го кажа пред советниците градоначалникот на општината, Саша Богдановиќ,...
Интервју

Интервју со Темелковски: Има 100 градежни парцели во Расадник, но нема сите да бидат згради и објекти

Како парцели се 100 градежни парцели, но не се како згради и објекти 100, бидејќи одредени објекти сме ги поделиле на две или три градежни...
Политика

ДОМ: Потребна е зелена, а не градежна експанзија во Расадник

Влатко Зорба
ДОМ денеска преку соопштение сподели дека остро се спротивставува на предложениот ДУП за Расадник. „Апелираме до сите советници во општина Кисела Вода, да го следат...