Таг : Катастар

МАКЕДОНИЈА

Катастарот ќе промовира регистар на имоти одземени поради долг

Регистар на преземени недвижности наменети за продажба, односно имотите што се одземени поради долг, ќе биде промовиран денеска во Агенцијата за катстар на недвижности. Новината...
Политика

Тунџев: Намалени се цените на услугите од Катастар, ги намалуваме трошоците

Влатко Зорба
„Една од мерките што Владата на Република Северна Македонија ги вети и ја исполни, е намалувањето на цените на услугите на Катастарот. Оваа мерка значи...
МАКЕДОНИЈА

Катастарот ќе ги исправа грешките, настанaти при впишување на правата на недвижностите во имотните листови на граѓаните

Влатко Зорба
Катастарот ќе ги исправа грешките настанaти при впишување на правата на недвижностите во имотните листови на граѓаните, до кои дошло при преклопот на дигиталните со...