Стандард
ТЕХНОЛОГИЈА

Apple ќе се префрли на своја 5G опрема во 2023 годна

Првите iPhone телефони што користат 5G опрема на Apple ќе се појават во 2023 година.

Apple го купи 5G системот на Intel во 2019 година, а во 2023 година ќе се појави првиот паметен телефон што ќе го користи тој систем.

Дотогаш, во следните две години, Apple ќе продолжи да го користи системот Qualcomm, што го користеше досега.

Qualcomm има уште две години да излезе со нов деловен план, бидејќи ќе остане без главниот партнер.

На Apple ќе му треба уште малку време да ги развие своите 5G мрежни чипови заедно со Intel, а засега тие остануваат на системот „Qualcomm“ / „Snapdragon X55“, кој во моментов е имплементиран во моделите „iPhone 12“.

Оваа и следната година ќе ги користи Snapdragon X60 и X65 за идните модели кои ќе излезат во продажба.

Поврзани вести

Нова опасна ИЗМАМА во WhatsApp: Неофицијални сметки на апликацијата бараат 6-цифрен код

Влатко Зорба

Хакер објави лозинки од 515,000 сервери, рутери и уреди со Интернет на нештата

msp-admin

Развиена батерија за електричен автомобил која се полни за 10 минути

Влатко Зорба