СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Apple патентираше нов вид тастатура со вградени десплеи

Откриен е нов патент на Apple во USPTO, во кој компанијата опишува нов вид тастатура што може да се користи во нејзините компјутери. Вклучува копчиња од тастатура, што можат да бидат конфигурирани и имаат мини дисплеи кои ја покажуваат нивната функција.

Визуелизацијата ќе биде динамична и зависи од програмираната функционалност. Слично решение нудат и моделите MacBook Pro со Touch Bar. Во овој случај, сепак, покрај посебната област, во копчињата ќе има вградени дисплеи.

Во оваа фаза нема детали за тоа каков вид на екрани ќе се користат во копчињата или од каков материјал ќе бидат направени. Идејата е интересна и допрва ќе видиме дали компанијата ќе го реализира во готов производ.

Поврзани вести

Fortnite стана една од најголемите игри досега со 350 милиони играчи

msp-admin

Безжичните слушалки на Razer ветуваат звук со минимално одложување

msp-admin

Messenger станува недостапен без сметка во Facebook

msp-admin