Стандард
ТЕХНОЛОГИЈА

Маска за лице на иднината

Загадениот воздух предизвикува смрт на околу 7 милиони луѓе секоја година.

Модната и здравствена индустрија работат заедно за да дојдат до решение.

Aō Air неодамна ја претстави својата верзија на маската за лице Atmōs.

Тоа е високо-технолошка маска која удобно обвива дел од лицето за да го прочисти воздухот што го дишеме.

Новиот производ беше лансиран за време на CES 2020.

Докажано е дека маската обезбедува 50 пати подобар квалитет на воздухот од вообичаените „роднини“ што се продаваат на пазарот.

Точно е дека сите маски помагаат да се спречи влегувањето на штетни честички на воздухот во човечките дишни патишта, но не сите се карактеризираат со тесно прикривање на устата и носот.

Маската Atmōs има посебен дизајн наречен PositivAir, што ја елиминира потребата за затворање на устата.

Наместо тоа, користи многу мали вентилатори. Тие создаваат област која е недопрена од валканиот воздух.

Системот дозволува да се исчистат 240 литри воздух во минута. Исто така, поддржува Bluetooth технологија која му овозможува на корисникот да ја следи својата респираторна активност.

Ова е важно бидејќи ова овозможува режимите на маската да се прилагодат за оптимално филтрирање на воздухот.

Atmōs е иновативен уред. Сега на модната писта може да се види како стилски додаток, надополнувајќи ги колекциите на истакнати модни куќи.

Производот чини 350 долари.

Поврзани вести

Microsoft почнува да го менува Edge

msp-admin

Сингапур е лидер кај паметните градови

msp-admin

Успехот на iPhone 12 може да зависи од развојот на 5G мрежите

msp-admin