СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Messenger станува недостапен без сметка во Facebook

До неодамна, апликацијата Facebook Messenger беше достапна за употреба за секого, само ако додадевте мобилен број. Оваа опција веќе не е достапна – новите корисници веќе мора да имаат сметка на Facebook, соопшти Gizchina.

Во меѓувреме, во официјалниот форум и порталот Reddit се појави потврда дека постојните корисници на Messenger не можат да се логираат на нивната сметка, освен ако немаат поврзана сметка на Facebook.

На официјалната страница на Facebook е додадено ново прашање за техничка поддршка: „Дали можам да се регистрирам за Messenger без сметка на Facebook?“ Одговорот е: „Не, треба да креирате сметка на Facebook за да користите Messenger“.

Оваа иновација е малку веројатно да им се допадне на корисниците кои го користат Messenger да комуницираат со пријателите или семејството, но кои немаат сметка на Facebook и не планираат да го сторат тоа.

Ако политиката на Facebook се рашири и на апликацијата WhatsApp, тогаш компанијата може да се соочи со одлив на корисници кон алтернативни месинџери, забележува Gizchina.

Поврзани вести

Huawei ќе го претстави Mate X2 на крајот на февруари

Влатко Зорба

Робот пее и свири во Дубиоза Колектив (ВИДЕО)

Влатко Зорба

10 вредни вештини во сајбер безбедноста кои се важни во 2021 година

Влатко Зорба