СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Онлајн мапа го открива бројот на заразените од коронавирусот

На интернет се појави онлајн карта што покажува ширење во реално време на коронавирусот. Епидемијата еруптираше во градот Вухан, провинцијата Хубеи, а заразени лица веќе се регистрирани и во други земји низ целиот свет.

Картата дава информации за сите потврдени случаи на заболување, како и за смртни случаи. Покрај тоа, веб-ресурсот обезбедува податоци за сите пациенти со сомнежи за инфекција со коронавирусот, како и за пациенти кои се опоравуваат од оваа болест.

Интернет-алатката користи податоци од Светската здравствена организација (СЗО) и центрите за контрола на болести во САД, Европа и Кина.

Коронавирусот 2019-nCoV за прв пат се појави во кинескиот град Вухан. Бројот на заразени лица сега е близу 3.000, а бројот на загинатите е над 80.

Во исто време, десетици пациенти се опоравија од вирусната инфекција.

Поврзани вести

Microsoft веќе не дозволува да се исклучи антивирусот на Windows 10

msp-admin

Нов алгоритам на Google ќе подобри 10% од пребарувањата на Интернет

msp-admin

Samsung Galaxy S11 ќе биде првиот смартфон во светот со 48MP телефото камера

msp-admin