СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Пристигнува големо ажурирање за Chrome

Chrome во последно време се соочува со сè повеќе проблеми, а забележани се компликации и во верзиите за Windows 10 и macOS. Google одлучи да стави крај на ова и на корисниците им дава причина да останат верни на овој пребарувач.

Факт е дека компанијата без многу „помпа“ објави нова верзија на Chrome, која користи значително помалку меморија од претходните верзии. На овој начин, корисниците кои ќе отворат поголем број јазичиња во исто време, ќе можат да се релаксираат, но новата верзија им служи и на другите, особено на оние кои сè уште користат постари уреди и постојано се борат со недостаток на меморија.

Промената дојде со Segment Heap, кој Microsoft ја претстави со мајско ажурирање за Windows 10. Тоа е функција што ја оптимизира потрошувачката на меморија, со што прелистувачите Chromium заземаат 27% помалку простор.

Сепак, корисниците се предупредуваат дека ажурирањето во мај, исто така, доаѓа со голем број нерешени проблеми, па затоа се советува да го проверат списокот со грешки пред да одлучат да ја преземат новата верзија на Windows 10 (Settings > Windows Update > Check For Updates).

Поврзани вести

Излезе фотографија со дизајнот на Google Pixel 4

msp-admin

Huawei ќе го претстави Mate X2 на крајот на февруари

Влатко Зорба

PlayStation 5 ќе добие опција за проширување со SSD ова лето

Влатко Зорба