СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Samsung работи на таблет со екран на преклопување

Првите паметни телефони со екран на преклопување сега се достапни на пазарот, а наскоро може да видиме и таблети со слична технологија. Ова е индицирано од апликациите за патенти на Samsung во EUIPO и WIPO за сличен вид на уред, кои беа откриени од LetsGoDigital. Од скиците гледаме модел кој се преклопува на два, а врз основа на нив од изданието направија доста интересни рендери.

Изгледа дека моделот нема надворешен екран кога е склопен, а преклопувањето ќе биде вертикално. Таблетот ќе има поголем екран од Galaxy Fold, кој е со ширина од 7,3 инчи во отворена состојба. Покрај тоа, аглите на таблетот се поостри од оние на „флексибилниот“ телефон, каде се заоблени.

Хардверските копчиња за контрола на јачината на звукот и вклучување се наоѓаат десно од куќиштето, а на дното има отвори за звучникот и порта за полнење и пренесување на информации. Во горната рамка ќе има и отвор за звучник. Треба да имате предвид дека не секогаш постоењето на патент е доказ дека компанијата ќе продава одреден производ.

Поврзани вести

Microsoft реши голем проблем со Windows – враќање на избришаните датотеки

msp-admin

Гугл знае многу повеќе од вас отколку што очекувате

msp-admin

Chrome OS добива голем редизајн за својот 10-ти роденден

Влатко Зорба