Стандард
ТЕХНОЛОГИЈА

Windows 10 ќе поправи проблем со случајно губење на податоците

Microsoft работи на голема надградба на Windows 10, познатa како 20H1. Се очекува ажурираната верзија да биде објавена напролет, а меѓу другото ќе воведе измени во заштитата од случајно губење на податоците.

Една од најголемите помошни алатки во Windows 10 е Disk Cleanup, што овозможува брзо чистење на привремени датотеки што зафаќаат простор на дискот. Но, октомвриското ажурирање на Windows 10 направи корекција на оваа алатка, што предизвика корисниците да бришат и важни датотеки.

Особено, промената влијаеше на податоците во папката „преземања“ (Downloads) – многу корисници случајно ја вклучиле и оваа папка во бришењето. Затоа, по повратните информации од корисниците, Microsoft одлучи да ги отстрани „Downloads“ од алатката Disk Cleanup.

Поврзани вести

Snapchat повлекува филтер што е виновен за серија сообраќајни несреќи (ВИДЕО)

Влатко Зорба

Apple овозможи бесплатно гледање на серии

msp-admin

Tesla Model Y „Произведена во Кина“ (ВИДЕО)

msp-admin