Таг : Виндоус 10

Технологија

Microsoft ја отстранува можноста да се „прескокнат“ ажурирањата на Windows 10

Влатко Зорба
Microsoft прави некои фундаментални промени во начинот на кој работат ажурирањата на одредени верзии на Windows 10. Microsoft немаше многу среќа со неодамнешните ажурирања –...
Технологија

Windows 10 ќе поправи проблем со случајно губење на податоците

Влатко Зорба
Microsoft работи на голема надградба на Windows 10, познатa како 20H1. Се очекува ажурираната верзија да биде објавена напролет, а меѓу другото ќе воведе измени...