СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Редизајнот на Windows 10 продолжува: Microsoft претстави неколку нови икони

Microsoft го редизајнира File Explorer. Компанијата започна со испорака на тест верзија на Windows 10 што содржи визуелни промени на системските икони што можеме да ги најдеме во File Explorer, вклучувајќи ја и корпата за отпадоци, папки со документи и уреди како дискови, објаснува Verge.

„Визуелно поврзавме неколку различни икони, така што нивниот дизајн ја комплиментира ориентацијата на остатокот од системот и на другите наши производи“. изјави Аманда Ланговски, раководител на програмата Windows Insider. Папките како оние за работната површина, документи, преземања и слики имаат нов дизајн што ќе го олесни препознавањето.

Microsoft гордо потврди дека корпата за отпадоци добива нов дизајн затоа што стариот дизајн „не им одговарал на некои корисници на системот“.

Сите овие промени на иконите се мал дел од главниот редизајн на Windows. Microsoft објави нови системски икони на почетокот на овој месец и на патот најави мали промени во менито „Start“.

Microsoft исто така планира „сеопфатно визуелно освежување на Windows наречено „Sun Valley’“. Компанијата ќе објави повеќе детали во идните соопштенија. Ажурираните икони ќе пристигнат во комбинација со други промени во интерфејсот File Explorer.

Новиот интерфејс, пренесува изворот, изгледа поприлагоден за работа на екран на допир.

Поврзани вести

Windows 10 2004 би можел да биде објавен во мај

msp-admin

Samsung наскоро би можел да го објави Galaxy Tab S7 Lite

Влатко Зорба

Познато кога ќе биде објавена новата верзија на Windows 10

Влатко Зорба