Стандард
КОМПАНИИ

Хрватска: 19,25% од хотелите „Сонце“ продадени за скоро 27,9 милиони евра

Управниот одбор на LUCIDUS d.d. денес објави покана за Генералното собрание на страниците на судскиот регистар на Стопанскиот суд во Загреб со предлог за одлука за давање согласност на Управниот одбор да склучи договор за набавка на акции и деловни влогови, предмет од кои се удели и деловни акции на SUNCE ULAGANJA d.o.o.

Ова е договор склучен на 23 март 2021 година помеѓу Јако Андабак, Даница Андабак, Ружица Андабак, Ивана Андабак и компанијата LUCIDUS d.d. како продавач и Eagle Hills Zagreb Real Estate d.o.o. како купувач.

Согласно споменатиот договор, LUCIDUS d.d. ги продава сите акции на SUNCE HOTELI d.d. чиј носител, односно 1.146.420 акции на компанијата в кои претставуваат 19,25% од основната главнина за куповната цена од 27.893.484,41 ЕУР.

Поврзани вести

Србија: Изнајмување куќа на еден ден до 250 евра

msp-admin

Шефот на „Нафтогас“: Запирањето на „Северен тек 2“ е прашање на живот или смрт за Украина

Влатко Зорба

Преговараме за инвестиции од три милијарди евра, тврди Заев

msp-admin