СТАНДАРД life
ТЕХНОЛОГИЈА

Започна освежувањето на иконите во Windows 10

Microsoft започна со голем и долгогодишен проект во кој сака да направи редизајн на иконите на сите свои производи. Почетокот беше со иконите на пакетот Office, а сега компанијата полека преминува кон надоградба на иконите во Windows 10. Нови икони најпрво ќе добијат вградени апликации како Alarms & Clock, Calculator, Mail и Calendar во новата Release Preview верзија на Windows 10 од програмата Windows Insider (Fast ring).

Процесот ќе продолжи во текот на следните месеци, затоа не очекувајте иконите на вашиот компјутер да бидат заменети ненадејно. Во принцип, дизајнерите на Microsoft велат дека сакаат да ги заменат рамните и безбојни тековни икони со оние кои се слични со новиот бренд на Windows и доволно различни, за да можат полесно да го пронајдете она што го барате.

Промената е дефинитивно долгоочекуваната бидејќи Microsoft не се занимава со ажурирање на иконите во Windows 10 од објавувањето во 2015 година, а исто така има икони во платформата од неговите претходни изданија.

Поврзани вести

Наскоро доѓа првиот смартфон на Motorola со подвижна селфи камера

msp-admin

Huawei изгледа подготвува паметен часовник во серијата Nova

Влатко Зорба

Поранешен инженер на Apple откри зошто новите ажурирања на софтверот имаат толку многу проблеми

msp-admin