СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Берзата го избриша Либерти АД Скопје од „Листата за набљудување“

Македонската Берза денеска изврши бришење на издавачот Либерти АД Скопје од „Листата за набљудување“, поради тоа што е завршена јавната понуда за преземање на друштвото од страна на преземачот Либерти Холдко Галати & Скопје Лимитед од Лондон, Обединето Кралство.

Либерти АД Скопје беше внесена на 11.11.2020 година на „Листата на набљудување“ согласно 61-а од Правилата за котација, поради објавена јавна понуда за преземање на друштвото од страна на Либерти Холдко Галати & Скопје Лимитед од Лондон, Обединето Кралство.

Поврзани вести

РКЕ повикува да се достават приговори, aко сметките за струја ви се високи

Берта Китинска

Ангеловска: Одобрени се 2 милиони евра за 117 фирми во кои работат 3 001 вработен

Бектеши: Не е точно дека со четвртиот пакет мерки сакаме да купиме социјален мир