Стандард
ЕКОНОМИЈА

Бошков: Паѓа увозот на половни автомобили

Кога се разговара за пари освен домашниот буџет се преиспитувате и што автомобил да купите. Се повеќе старите возила остануваат како „крнтии“ на плацевите без извесност дека ќе бидат употребливи. Се поверојатно е дека паѓа и увозот на половни автомобили.

Светски тренд е хибридното возило кое што претставува и можност за заштита на животнта околина и е перспектива на автомобилската индустрија. Кога се разговара за пари освен домашниот буџет се преиспитувате и што автомобил да купите. Се повеќе старите возила остануваат како „крнтии“ на плацевите без извесност дека ќе бидат употребливи. Се поверојатно е дека паѓа и увозот на половни автомобили.Можноста да се купи ваков автомобил, како и притисокот на економијата врз политика и вице-верса, економската ситуација во држава, бизнис секторот како двигател на една економија, беа дел од темите за кои во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ говореше Миле Бошков од бизнис конфедерацијата.

Поврзани вести

„Работниците кои работат за време на празниците да добијат 250% поголема дневница“

Влатко Зорба

Голем пад на вредноста на биткоинот поради случувањата на берзите на нафта

Нето платата за август изнесува 25.127 денари

msp-admin