Стандард

Миле Бошков

ЕКОНОМИЈА

Бизнис конфедерација на Македонија: Четвртиот пакет мерки се амортизер на негативните ефекти од кризата

Влатко Зорба
31 мерка колку што содржи четвртиот пакет мерки се насочени и кон граѓаните и кон стопанствениците. Тие се сеопфатен амортизер на состојбите и одржлив механизам...
ЕКОНОМИЈА

Бошков: Паѓа увозот на половни автомобили

Берта Китинска
Кога се разговара за пари освен домашниот буџет се преиспитувате и што автомобил да купите. Се повеќе старите возила остануваат како „крнтии“ на плацевите без...