Стандард
ЕКОНОМИЈА

Гасоводната делница Скопје-Тетово Гостивар ќе биде завршена во втората половина на следната година

Магистралниот гасовод Скопје-Гостивар – Тетово,  дел од изградбата на преносниот систем за гас на целата држава како еден од првите приоритети на Владата од посебен и исклучителен интерес за граѓаните и стопанството

Гасоводната делница Скопје-Тетово Гостивар во должина од 86 километри заклучно со септември е реализирана на ниво од 66 проценти, со проценки дека целосно ќе биде завршена во втората половина на идната година,вклучувајќи ја изградбата на мерните станици и краците кон градовите, изјави денеска премиерот Зоран Заев, при увид на градежните активности на терен.

– Оваа динамика на градежни работи веќе го прави многу блиску гасот до индустријата и до граѓаните, изјави Заев.

Поврзани вести

Бројот на вработени во јавниот сектор намален за 1.717 лица

Влатко Зорба

Езерото Младост во Велес станува прва иновативна туристичка дестинација во земјава

Берта Китинска

Петров: Исплатени над 14,3 милиони евра на 10.103 компании преку мерката „14.500 денари по вработен“