Стандард

гасовод

ЕКОНОМИЈА

Во првата половина од мај ќе биде потпишан финалниот договор за започнување со изградба за гасоводниот интерконектор со Грција

Влатко Зорба
Во првата половина на мај делегација предводена од претседателот на Владата Зоран Заев, во која ќе биде и министерот за економија Крешник Бектеши, ќе бидат...
ЕКОНОМИЈА

Реализирани над 75 % од магистралниот гасовод Скопје – Гостивар

Влатко Зорба
Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, заедно со директорот на Национални Енергетски Ресурси и заменик министерот за транспорт и врски, беа присутни на увид...
ЕКОНОМИЈА

На пролет ќе стартуваат изградбите на секундарните и терцијалните мрежи на гасоводот во сите поголеми македонски градови

Влатко Зорба
Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека гасификацијата стартува со 54 милиони евра на интерконекторот кој што поминува покрај Гевгелија, Неготино, грчка граница и се продолжува...
ЕКОНОМИЈА

Годинава започнува градбата на гасоводот од Неготино до Гевгелија

Влатко Зорба
До средина на оваа година ќе извадиме одобрение за градење а до крај на годината, а може и порано да распишеме тендер за изградба на...
ЕКОНОМИЈА

Гасоводната делница Скопје-Тетово Гостивар ќе биде завршена во втората половина на следната година

Берта Китинска
Магистралниот гасовод Скопје-Гостивар – Тетово,  дел од изградбата на преносниот систем за гас на целата држава како еден од првите приоритети на Владата од посебен...