СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

На пролет ќе стартуваат изградбите на секундарните и терцијалните мрежи на гасоводот во сите поголеми македонски градови

Премиерот Зоран Заев денеска изјави дека гасификацијата стартува со 54 милиони евра на интерконекторот кој што поминува покрај Гевгелија, Неготино, грчка граница и се продолжува со интерконекторот спрема Косово, Србија.

„Веруваме дека на пролет ќе стартуваат изградбите на секундарните и терцијалните мрежи на гасоводот во сите поголеми македонски градови, а понатаму и во помалите. 50 милиони евра е ТАВ програмата каде преку 80% се инвестиции во водоводи и канализации ширум државата. Во разговори и преговори сме со Европската инвестициона банка за нови 100 милиони евра за водоводи, канализации и прочистителни станици”, додаде Заев.

Поврзани вести

Владата не се откажува од прогресивното оданочување

Берта Китинска

НАЈГОЛЕМИОТ ПАД ВО ИСТОРИЈАТА: Америка во најдлабока рецесија досега, најмалку 40 милиони без работа

Stefanija Kuzmanovska

Ангеловска: Одобрени 631 бескаматни кредити од Ковид 1 линијата

Берта Китинска