СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

„Излегуваат шпекулации со зла намера да наштетат на банкарскиот сектор“

Премиерот Зоран Заев во рамки на прес конференцијата посветена на ефектите од досегашните четири пакети економски мерки, посебно се осврна на стабилноста на банките кај нас и на одредени шпекулации кои се јавуваат деновиве околу нивната стабилност.

„Уште еднаш ја користам можноста да потенцирам, банкарскиот сектор е стабилен и финансиски ликвиден. Деновиве овие шпекулации кои што излегуваат навистина се со зла намера да наштетат на депозитната база и на банкарскиот сектор. И најголемата банка, Стопанска банка – Скопје и другите банки се стабилни и финансиски ликвидни“ , нагласи премиерот Заев.

Поврзани вести

„Стентон градба“ ќе гради градинка во Прилеп за над 2,16 милиони евра

Влатко Зорба

Оперативниот план за активни програми и мерки обезбедува нови работни места и вработливост на невработените

Влатко Зорба

Зајакната координација за одржување на финансиската стабилност