СТАНДАРД life
ЕКОНОМИЈА

Македонците трошат околу 16.000 денари годишно на пиво

Многу туристи и светски патници сметаат дека пробувањето на странските домашни пива е неизбежен дел од нивното патување.

Сепак, цената на овој популарен алкохолен пијалак варира од земја до земја, па затоа, американскиот портал „Експензивити“ направи споредба на цените на пивото во 58 земји.

Така, жителите на Босна и Херцеговина, на пример, се на осмо место на листата на најголеми потрошувачи на пиво. А, бидејќи просечната цена е два долари за шише (помалку од две евра), тие годишно трошат околу 650 долари (540 евра), на пиво, покажува новото истражување на порталот.

Македонците трошат по 258 евра годишно, а просечната цена е околу две евра за шише.

Поврзани вести

Бислимоски: Нема да се зголемува цената на струјата на регулираниот пазар

Здружение на оштетени штедачи: Костовски обвинува за криминал и ги повикува ограбените на соработка, но не кажува кој ја извршил кражбата

Влатко Зорба

Сојузот на стопански комори издава меѓународниот сертификат „Safety Travel Stamp“

Влатко Зорба